Mahtaako tähän retkeily-tautiin olla mitään hoitokeinoa.Onneks nyt on veronpalautuksetkin käytetty etukäteen, joten nyt ei retkeillä hetkeen mihinkään.

Torstaina 4 pvä startattiin Oden kanssa kohti Turkua ja Viking terminaalia. Tosin 3 tuntia ennen retkeä ajattelin vielä pesasta auton ja väänsin sisältä hanaa auki, jotta saan ulkoa vettä, ja kas hana jäi käteen ja vesi suihkusi pitkin vessan lattiaa. Eihän siinä auttanut muu kuin vesi poikki päähanasta ja ei sitten tarvinnut pestä autoa. Mutta kun oli ihan pakko itsekin päästä suihkuun, niin meni aikataulut keturalleen.Ei kun autoon ja porukoille suihkuun ja takas ja loput kamat autoon ja menoks. Outi joutui TAAS auton rattiin, mutta kun ode on niiin hyvä kuski eikä turhia jännittele.Mulla oli ihan oikeesti tarkotus ajaa myös, mutta niinhän se meni että Outi sen pestin joutui lopulta suorittamaan. Kiitos taas siitä.Matkaa kun tuli taas pikkasen päälle 1700 km……

Päästiin sitten laivaan ja kas kun avasimme hytin oven, niin sehän olikin ilman vessaa ja niiiin pieni, ettei sisälle olisi 2 koiraa 2 ihmistä ja 2 kassia mahtunut ilvelläkään.  No ei kun infoon ja kysymään hytin vaihtoa….no täynnähän se laiva oli ja siis hyttijonoon.Istuskeltiin siinä aulassa reilun tunnin verran ja sitten kuulutus tuli: hyttivaihto onnistui. Setä infossa sanoi, että tämä on rauhallinen hytti, kun kerroimme hänelle että pe on pitkä automatka edessä. No se olisi voinut olla rauhallinen hytti, mutta kas me olimmekin HEAVY-RISTEILYLLÄ.  Ravintolassa soitti joku loistava heavy-bändi,  jonka soitto ja varsinkin kovaa ja korkealta tulevat kiekaisut  kuului suoraan hyttiin.Kai se jotain02-03 lopetti, ei jaksanut enää kattoa kelloa.Se basso olisi vielä mennyt, mutta ne kiekaisut……

Tukholmaan päästiin puoli 7 aikaan ja siitä nenä kohti Göteborgia. Keli oli mukava ei satanut ja tuulilasi-äänikin oli tosi kiltti. Ajeltiin useamman pysähdyksen taktiikalla ja matka sujuikin mukavasti.matkalta löytyi raunioita ja 2 tosi innokasta valokuvauskohdetta :)

 

 

 

 

Kuvat on ottanut Outi.

 

Oltiin TARPEEKSI ajoissa satamassa  odottamassa lauttaa Frederikshavniin. Mukavaa ja yllättävää oli, että kun päästiin lautalle, siellä oli iso alue varattu koirille ja ihmisille, kun koiria oli kuulemma 65 kpl. Me jätimme autoon, niin kuin suurin osa muistakin koirallisista ihmisistä Erikseen oikein sanottiin että koirat ovat oikein tervetulleita, jos haluatte hake vielä autosta..omituista..aina yleensä on isot kyltit että ei koiria sinne eikä tänne….19.00 jälkeen päästiin Tanskan puolelle ja pimeys oli laskeutunut.Ja kyllä sitten olikin pimeää Tanskassa ei ilmeisesti ole valoja ollenkaan J. Ja sittenhän se vesisadekin tuli…..mutta onneks kesti vain hetken, mutta siinäkin oli ihan tarpeeks.Löydettiin hotellille hyvin ja majoituttiin mukavasti Scandic Reginaan.Koiria talossa oli kuulemma ainakin100, mutta ihan rauhallista oli siitä huolimatta.

Lauantaina sitten nlyyn ja kehään .Outi esitti taas Peetun loistavasti ja Peetu sai hyvän arvostelun ja oli PU1 ROP SERT CACIB ja samalla tuli Tanskan valionarvo. Sitten piti lähteä etsimään näyttely-eläinlääkäriä matolääkkeen syöntiä  varten, jotta päästäis takas Ruotsiin sunnuntaina. Se olikin onneksi ihan vieressä ja jonokaan ei ollut hirvittävä…hinta tosin oli 35 eur, vaikka oli omat lääkkeet mukana….

Illalla uni hyökkäsikin sitten jo 21.00 aikoihin ja pakko oli mennä unten maille, kun ei vaan pysynyt hereillä. Sunnuntaina kamat autoon ja taas nlyyn ja sieltä tuli PU1 ROP SERT CACIB ja Tanskan voittaja-10. Ai että mamma on iloinen. PAITSI ETTÄ POKAALI-FRIIKKI EI TAASKAAN SAANUT POKAALEJA, AINOASTAAN RUUSUKKEITA!!

Pientä shoppailuakin tuli tehtyä, mutta ei tosin mitään ihmellistä, eikä ollut edes myynnissä pokaaleja ….

Sitten taas matkalle kohti Frederikshavnia ja laivaa ja Göteborgia ja hotellia siellä. Scandic Opalenin ovi avattin puolen yön aikoihin….13 krs isoilla ihanilla näköalaikkunoilla.

Yöllä:

 

ja päivällä:

 

ja matkalaiset

 

Siellä oli mukava köllöttää, tosin monista sähköposteista huolimatta, heillä ei ollut mainintaa, että meillä on koirat mukana, mutta koska oli sunnuntai saimme pitää huoneen..Aamulla sai jopa hiukan nukkua ja syödä rauhassa aamupalaa, lenkittää koirat ja pakata kaikessa rauhassa. Auringonpaisteessa startattiin kohti tukholmaa ja taas tarpeeksi ajoissa…30 km ennen Tukholmaa näkyi edessä siniset valot ja VALTAVA jono autoja…onnettomuus ja tietyö samalla pätkällä. 3 km matka kesti n 30 minuuttia.  Onneks sitten alkoi taas sujumaan ja oltiin sopivasti satamassa.Taas vaihdoimme suosiolla hyttiä, nyt jo luukulla. Tosin hytin löytäminen ei ollut kovin helppoa ja henkilökunta oli varmaan syönyt huonoja muroja aamulla, kun kaikki oli niin pirun kiukkusia .Tälläkertaa kun avattiin hytin ovi ja suljettin se, niin ovessa oli kaamea oksennus!  Kyllä ovessa! Täti löytyi käytävästä ja hän tuli sen pyhkäsemään, mutta kyllä oli sitten melkoisen paskanen hytti. Viiru-koirakaan ei suostunut edes hyppäämään lattialle….Olin ihan varma, että joku mömmiäinen sieltä hyppää kimppuun…vielä ei kutita ainakaan…..Olkoon  Silja vaikka kuinka Tallink, niin Viikkarilla en enää mene! Tosin mihin nyt sitten enää menisin….Sitten olikin jäljellä enää Turku-Pori ja retki taas ohi…..Pikkasen haikea olo taas,  kun noilla retkillä on loppujen lopuksi aina niin kivaa ja nyt ei siis tosiaan ole tiedossa lisää, jos ei lottovoittoa ilmesty tilille…..KIITOS OUTI MAHTAVASTA MATKASEURASTA, taas on mitä keinutuolissa muistella…jos mitenkään pystyy muistamaan…tack och adjöööö